Συμβουλευτική επιτροπή έκθεσης

Ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες της MITE είναι η συμβουλευτική επιτροπή. Λόγω της συμμετοχής σημαντικών ανθρώπων στην έκθεση, η επιτροπή έχει την ικανότητα να προβλέπει τις εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία και να βοηθάει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Η συμβουλευτική επιτροπή της MITE διαδραματίζει ένα κρίσιμο και σοβαρό ρόλο αφού συγκεντρώνει επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού που απεικονίζουν τα περιφερειακά αλλά και τα βασικά συμφέροντα για μία ανεπτυγμένη τουριστική βιομηχανία. Επίσης η επιτροπή θα βοηθήσει την MITE σε βασικά ζητήματα των συνεδριών της έκθεσης, για να προσφέρουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά το περιεχόμενο των συνεδριών. Η διορατικότητά της θα βοηθήσει στην επιτυχία και αποτελεσματικότητα, αυτής της τετραήμερης έκθεσης.

ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΛΗΝΟΣ

Αλέξης Γαληνός, ∆ιευθύνων
Σύμβουλος ΕΑΤΑ
innovathens
Ο Αλέξης Γαληνός, οικονομολόγος εξειδικευμένος στην αναπτυξιακή πολιτική*, τελεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών από τον Μάρτιο του 2011 . Από το 2003 διετέλεσε σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ανέλαβε την σύσταση Δημοτικού Φορέα με αντικείμενο την διαχείριση και την υλοποίηση της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Αθήνας: ίδρυσε την αντίστοιχη εταιρεία την οποία και διοίκησε την περίοδο 2005- 2007. Μεταξύ 2007-2009 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας και Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ σε προγενέστερους χρόνους υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης της Παγκόσμιας Τράπεζας και Μη κερδοσκοπικών Οργανώσεων στην Ινδία και το Κονγκό.

* Κάτοχος Master in Public Administration/ Harvard University, MSc in European Social Policy /London School of Economics and Political Science, BA in Economics/Bates College.

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΛΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ FED HATTA)

Έχει 42 χρόνια στην τουριστική βιομηχανία και είναι τρεις φορές εκλεγμένος Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ για τρία έτη, καθώς και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων για 4 έτη. Μέλος του Δ.Σ. της ECTAA για 5 χρόνια και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ επί 32 έτη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΕΣ

Δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό χώρο και συγκεκριμένα στον τομέα της κρουαζιέρας και είναι Πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ.
Σπουδές: Μηχανικός – Ναυπηγός με πολυετή πείρα και καταξιωμένος στον χώρο, αποφοίτησε από τη δημόσια σχολή Εμπορικού Ναυτικού και εν συνεχεία σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Sunderland UK και Πανεπιστήμιο Michigan USA.
Επαγγελματικά: Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ναυπηγών. Ως επίσης και στέλεχος ναυτιλιακών εταιρειών με ποντοπόρα και άλλα πλοία. Το μεράκι του ήταν και είναι η κρουαζιέρα. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος μεγάλης εταιρείας κρουαζιέρας.
Όραμα: Με την ιδιότητα του Προέδρου ΕΕΚΦΝ και από τον Δήμο του Πειραιά θα συμβάλλει για τη βελτίωση στον Ναυτιλιακό, Τουριστικό και Εμπορικό τομέα.

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η διευθύντρια επικοινωνίας & μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου.

ΝΙΚΗ ΣΜΥΡΝΗ

Νίκη Σμυρνή, Ιδρύτρια της διαδικτυακής ταξιδιωτικής πλατφόρμας www.travelgems.com

ΜΑΡΚΟΣ ΔΑΝΑΣ

Γενικός διευθυντής
Σύνδεσμος ιαματικών πηγών Ευρωπαϊκών Ιστορικών Πόλεων, Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Υπουργείο Τουρισμού

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος του INSULEUR («Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης») και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Μπενέτος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Από το 1980 ιδρυτικό μέλος του Νέου Κατοικείν, το 1995 δημιουργεί το Lefkes Village κι από 2010 ως μελος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) είναι επικεφαλής του “Ελληνικού πρωινού”, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου. Συγγραφέας 6 βιβλίων, δημιουργεί το 2015 το greekgastronomyguide.gr όπου επιχειρεί να παρουσιάσει την ελληνική γαστρονομία στο όλον της.

ΤΟΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΤΚΕ)

ΠΑΡΙΣ ΤΣΑΡΤΑΣ

Επαγγελματικές δραστηριότητες

  •  2004 – σήμερα : Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • 2004 – σήμερα : Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο «Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού»

ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών
Doctorat de 3eme cycle, C.U.R.E.I., Grenoble Γαλλίας, 1985
D.E.A. «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές», Πανεπιστημιακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Ερευνών, CUREI., Grenoble Γαλλίας, 1981
Maitrise en Sciences Economiques, Ειδίκευση: Ευρωπαϊκή και Διεθνής Οικονομία, Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών, Grenoble Γαλλίας, 1980
Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών, Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών, 1979

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται αποκλειστικά στην προώθηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο έχοντας ως βασικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους μειώνοντας την εξάρτησή τους από τρίτα κανάλια (Tour Operators, Third Party Agencies). Από το 2012 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου οργανισμού IFITT (Internation Federation for IT in Travel and Tourism) και πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ)

ΣΠΥΡΟΣ ΧΤΕΝΑΣ

(Επικεφαλής Active Business Publishing)

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΑΕΝ(ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ)

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Αντιπρόεδρος SAAE:
• Ντίνος Φραντζεσκάκης, E-mail: Dino_Frantzeskakis@discovertheworld.gr | ΒΙΟ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Director στην εταιρεία Athens Training & Development Center και Director στην εταιρεία Info Publications Ltd.Πρώην εργοδότες: Parke-Davis/Warner Lambert και Janssen Pharmaceutica

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

ΕΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, Μέλος ΕΣΗΕΑ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ

Η Μαργαρίτα Μανούσου είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων